Τουριστικό Εργαστήρι

Σεμινάρια

Μεγάλη συμμετοχή στο επαγγελματικό σεμινάριο του Ομίλου Xenos Hotels & Resort

Διακόσιοι πενήντα συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο επαγγελματικό σεμινάριο για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Όμιλος “Xenos Hotels & Resorts” από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Tui Blue Caravel Resort & Spa στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Σεμινάρια

INΣΕΤΕ: Σεμινάριο για τη διαχείριση εσόδων ξενοδοχείων από το ΕΗL Advisory Services της Ecole hôtelière de Lausanne

Το ΙΝΣΕΤΕ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, σεμινάριο για επαγγελματίες στον τομέα των πωλήσεων και της διαχείρισης εσόδων ξενοδοχείων από την EHL Advisory Services SA, το consulting branch του κορυφαίου παγκοσμίως εκπαιδευτικού ιδρύματος Ecole hôtelière de Lausanne.

Στατιστικά

INSETE: Αύξηση διεθνών αφίξεων τον Ιανουάριο και υψηλός δείκτης ικανοποίησης των ελληνικών ξενοδοχείων

Πρώτη κατατάσσεται η Ελλάδα έναντι των ανταγωνιστών της όσον αφορά τους δείκτες ποιότητας στα ξενοδοχεία της χώρας. Τα στοιχεία συλλέγονται από τη Review Pro για λογαριασμό του INSETE. 

Προγράμματα Σπουδών
Πηγή: Δήμος Κέας

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Τουρισμού στην Κέα - Έως 13 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό διοργανώνει ο  Δήμος Κέας θέλοντας να ενισχύσει τους Δημότες που στελεχώνουν ή πρόκειται να στελεχώσουν τις τουριστικές μονάδες της περιοχής. 

Στατιστικά

ΙΝΣΕΤΕ: Ικανοποιημένοι οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία της χώρας

Στην πρώτη θέση στην ικανοποίησης τουριστών βρίσκεται η Ελλάδα για το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΝΣΕΤΕ. Παράλληλα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις εμφανίζονται αυξημένες μέσα στο 2019 καθώς και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. 

Σεμινάρια

Tο Σχολείο Τουρισμού OnTour γίνεται ΝΕΧΤ GEN και έρχεται στην Αθήνα

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΝΕΧΤ GEN, μία νέα εκδήλωση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να προσφερθεί διαφοροποιημένη και στοχευμένη γνώση, έμπνευση και καθοδήγηση στα νέα ταλέντα του τουρισμού της Ελλάδας.

Βιβλία

Ένα ταξίδι στην Ανατολή - Οι Ινδίες

Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Τουρισμού, κ. Στέλιου Βαρβαρέσου, με τίτλο "Ένα ταξίδι στην Ανατολή - Οι Ινδίες", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση και μας μεταφέρει στη μακρινή χώρα του Γκάντι. Ένα βιωματικό ταξίδι με στόχο να φωτιστούν οι άγνωστες πτυχές της. 

Έρευνες

Ευχαριστημένοι οι επισκέπτες από την Αθήνα - Ζητούν πιο καθαρή πόλη

Τα αποτελέσματα της «15ης Έρευνας Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019 - ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting» παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της 49ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής - Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Έρευνες

ΞΕΕ: Στα 315 εκατ. ευρώ οι απώλειες του 2019 από την πτώχευση της Thomas Cook

Την ανάγκη για μέτρα άμεσης, συντονισμένης και στοχευμένης δράσης μετά την πτώχευση του τουριστικού κολοσσού αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Μελέτες

ΙΝΣΕΤΕ: Σημαντική η επίδραση του τουρισμού στην απασχόληση

Tη θετική επίδραση του τουρισμού (καταλύματα & εστίασης) στην απασχόληση καταγράφει η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), με θέμα: «Η απασχόληση στα Καταλύματα και την Εστίαση & τους Λοιπούς κλάδους της ελληνικής Οικονομίας, 2009-2018».

Στατιστικά
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης: Μείωση στις διανυκτερεύσεις το α' εξάμηνο 2019

Μειωμένες καταγράφησαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το α' εξάμηνο του 2019, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της  Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ). για την επισκεψιμότητα Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών. 

Στατιστικά

Αρνητικά τα αποτελέσματα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας (και) για το Α’ εξάμηνο του 2019

Με πτώση της τάξης του (-)3.8% στην Πληρότητα, του (-)2.9% στο Έσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο (Rev Par) και με οριακή θετική αλλαγή (1.0%) στη Μέση Τιμή Δωματίου ‘έκλεισε’ το Α’ εξάμηνο του 2019 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας