Τουριστικό Εργαστήρι

Σεμινάρια

Workathlon: Διαδικτυακό σεμινάριο για το Upselling στο Εστιατόριο

Τις τεχνικές upselling καθώς και τη χαρτογράφηση του προφίλ πελατών εστιατορίου αναπτύσει η F&B Consultant, κα Μάγδα Πειστικού στο διαδικτυακό σεμινάριο της Workathlon με τίτλο: "Upselling στο Εστιατόριο"

Μελέτες

Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ για την πανδημία του COVID-19 και τον ελληνικό τουρισμό

Το ΙΝΣΕΤΕ, σε μελέτη με τίτλο: «H πανδημία του COVID-19 και ο ελληνικός τουρισμός», αξιολογεί τους παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του τουρισμού και δεδομένα για τις δέκα κυριότερες αγορές της Ελλάδας

E-learning

Εκπαίδευση εξ αποστάσεως για τις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης

Από τα μέσα Μαρτίου, εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα των σχολών τους από το δικό τους χώρο. 

Έρευνες

WTTC: Κίνδυνος για απώλεια 75 εκ. θέσεων εργασίας στον τουρισμό από τον κορωνοϊό

Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) για τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό που κινδυνεύουν από την πανδημία του κορωνοϊού και ζητά από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Στατιστικά

UNWTO: Μείωση 20-30% στις διεθνείς αφίξεις το 2020

Σε αναθεώρηση των αρχικών του προβλέψεων για τον διεθνή τουρισμό προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) για τη φετινή χρονιά, εν  μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. . 

Σεμινάρια

Μεγάλη συμμετοχή στο επαγγελματικό σεμινάριο του Ομίλου Xenos Hotels & Resort

Διακόσιοι πενήντα συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο επαγγελματικό σεμινάριο για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Όμιλος “Xenos Hotels & Resorts” από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Tui Blue Caravel Resort & Spa στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Σεμινάρια

INΣΕΤΕ: Σεμινάριο για τη διαχείριση εσόδων ξενοδοχείων από το ΕΗL Advisory Services της Ecole hôtelière de Lausanne

Το ΙΝΣΕΤΕ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, σεμινάριο για επαγγελματίες στον τομέα των πωλήσεων και της διαχείρισης εσόδων ξενοδοχείων από την EHL Advisory Services SA, το consulting branch του κορυφαίου παγκοσμίως εκπαιδευτικού ιδρύματος Ecole hôtelière de Lausanne.

Στατιστικά

INSETE: Αύξηση διεθνών αφίξεων τον Ιανουάριο και υψηλός δείκτης ικανοποίησης των ελληνικών ξενοδοχείων

Πρώτη κατατάσσεται η Ελλάδα έναντι των ανταγωνιστών της όσον αφορά τους δείκτες ποιότητας στα ξενοδοχεία της χώρας. Τα στοιχεία συλλέγονται από τη Review Pro για λογαριασμό του INSETE. 

Προγράμματα Σπουδών
Πηγή: Δήμος Κέας

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Τουρισμού στην Κέα - Έως 13 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό διοργανώνει ο  Δήμος Κέας θέλοντας να ενισχύσει τους Δημότες που στελεχώνουν ή πρόκειται να στελεχώσουν τις τουριστικές μονάδες της περιοχής. 

Στατιστικά

ΙΝΣΕΤΕ: Ικανοποιημένοι οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία της χώρας

Στην πρώτη θέση στην ικανοποίησης τουριστών βρίσκεται η Ελλάδα για το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΝΣΕΤΕ. Παράλληλα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις εμφανίζονται αυξημένες μέσα στο 2019 καθώς και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. 

Σεμινάρια

Tο Σχολείο Τουρισμού OnTour γίνεται ΝΕΧΤ GEN και έρχεται στην Αθήνα

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΝΕΧΤ GEN, μία νέα εκδήλωση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να προσφερθεί διαφοροποιημένη και στοχευμένη γνώση, έμπνευση και καθοδήγηση στα νέα ταλέντα του τουρισμού της Ελλάδας.

Βιβλία

Ένα ταξίδι στην Ανατολή - Οι Ινδίες

Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Τουρισμού, κ. Στέλιου Βαρβαρέσου, με τίτλο "Ένα ταξίδι στην Ανατολή - Οι Ινδίες", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση και μας μεταφέρει στη μακρινή χώρα του Γκάντι. Ένα βιωματικό ταξίδι με στόχο να φωτιστούν οι άγνωστες πτυχές της.