Περιοδικό

Τάσεις

Sojern: Με θετικό πρόσημο οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για την Ελλάδα το επόμενο 11μηνο

Αισιοδόξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στις Ευρωπαϊκές χώρες που "χαλαρώνουν" τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19 και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του παρόχου ψηφιακών λύσεων τουριστικού μάρκετινγκ, Sojern. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Τάσεις

Τα ταξίδια μετά τον κορωνοϊό

Πώς θα είναι ο κόσμος μας μετά την πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού COVID-19; Θα συνεχίσει να ταξιδεύει; θα ανακάμψει ο τουριστικός κλάδος; Ερωτήματα που ταλανίζουν τον τουριστικό κόσμο, που σήμερα βιώνει τη χειρότερη ύφεση του αιώνα και όχι μόνον. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Παράταση έως 26/01 για την υποβολή αιτήσεων στον CapsuleT

Παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη travel tech startups στον 2ο κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Υποβολή αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του CapsuleT

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη travel tech startups στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος – Μάιος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τον τομέα του τουρισμού, που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Προορισμοί

Επέκταση του δικτύου μονοπατιών Apollo Trails από τα 25 στα 90 χλμ.

Με εννέα διαδρομές που ξεκινούν από τα σύνορα Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και με επίκεντρο το χωριό Αμπελιώνα, το δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS, επεκτείνεται από 25 σε 90 χλμ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Capsula T Travel & Hospitality Accelerator: Εγκαίνια για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος

Εγκαινιάστηκε ο 1ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Beach Buddy: Η νέα startup για τις θαλάσσιες δραστηριότητες

Μία νέα πλατφόρμα, η beachbuddyapp.com, κάνει την εμφάνισή της το φετινό καλοκαίρι, επιτρέποντας στον χρήστη να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές κρατήσεις για θαλάσσιες δραστηριότητες και ξαπλώστρες στις ελληνικές παραλίες, από όπου κι αν βρίσκεται. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Προορισμοί

Η Μήλος καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019

Λιμανάκι με βάρκες στη Μήλο

Ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019, ψηφίστηκε η Μήλος από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure». 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Google και ΞΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator

Τη σύζευξη των δυνάμεων του με την Google για τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ανακοινώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Πρόσωπα

Φώτης Κοκοτός: “Πρόκληση για μένα οι μύθοι που κυκλοφορούν για τον Τουρισμό”

Ο Φώτης Κοκοτός, της γνωστής οικογενείας που έκανε την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο διεθνή πολυτελή τουριστικό προορισμό ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, είναι ένας πολύπλευρος και δημιουργικός επιχειρηματίας. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Καινοτομία

Digital Gate: Διαγωνισμός ελληνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επιστρέφει για 3η φορά

Ο διαγωνισμός «ανοικτής καινοτομίας» “The Digital Gate IΙΙ: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ξεκινά για τρίτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναζητώντας τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
Τάσεις

ΠΟΞ: Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων στα ξενοδοχεία για τις ημέρες του Πάσχα

Διπλή εικόνα παρουσιάζει η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου