Έρευνα

Έρευνες

WTTC: Κίνδυνος για απώλεια 75 εκ. θέσεων εργασίας στον τουρισμό από τον κορωνοϊό

Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) για τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό που κινδυνεύουν από την πανδημία του κορωνοϊού και ζητά από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έρευνες

Ευχαριστημένοι οι επισκέπτες από την Αθήνα - Ζητούν πιο καθαρή πόλη

Τα αποτελέσματα της «15ης Έρευνας Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019 - ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting» παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της 49ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής - Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Έρευνες

ΞΕΕ: Στα 315 εκατ. ευρώ οι απώλειες του 2019 από την πτώχευση της Thomas Cook

Την ανάγκη για μέτρα άμεσης, συντονισμένης και στοχευμένης δράσης μετά την πτώχευση του τουριστικού κολοσσού αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Έρευνες

Αύξηση των διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων στη Ελλάδα το 2018

Το 2018 οι διεθνείς αλυσίδες ή brands αύξησαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά κατά 15% σε επίπεδο δυναμικότητας δωματίων και κατά 12.1% σε επίπεδο δυναμικότητας κρεβατιών, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταρείας με εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, Horwath HTL..

Έρευνες

ΕΞΑΑΑ: Περισσότεροι τουρίστες στην Αθήνα και με βελτιωμένη εμπειρία

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εμπειρία των επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με την 14η ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting “Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής»

Έρευνες

UNWTO-TCI:80 εκ. τουρίστες επιλέγουν προορισμό βάσει κινηματογραφικών ταινιών

Περί τα 80 εκ. τουρίστες παγκοσμίως επηρεάζουν οι κινηματογραφικές ταινίες στην επιλογή προορισμού, σύμφωνα με έρευνα της TCI για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Έρευνα

Συμμετέχετε στην Έρευνα: "Η Αντίληψη των Εργαζομένων για την Εργασιακή Ηθική"

Συμμετέχετε στη μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα: «Η Αντίληψη των Εργαζομένων για την Εργασιακή Ηθική» διεξάγει η ερευνήτρια Δρ. Παππά Ευαγγελία, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Φίλου.

Έρευνες

IPK International: Οι παγκόσμιες τάσεις του ταξιδιού για το 2018

Ισχυρή ανάπτυξη του τουρισμού προβλέπει για το 2018 η IPK International σε μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ΙΤΒ Βερολίνου, που θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη στο πλαίσιο της έκθεσης.

Έρευνες

Κινέζοι τουρίστες: Πάνω από το 90% προτιμά τις πληρωμές μέσω κινητού

Έρευνα της Nielsen για λογαριασμό της Alipay αποκαλύπτει την προτίμηση των Κινέζων τουριστών στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Έρευνες

Expedia: Το προφίλ των Αμερικανών και Καναδών τουριστών

Πώς ταξιδεύουν Αμερικανοί και Καναδοί τουρίστες; Έχουν κοινά και διαφορές στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες; Έρευνα της Expedia αποκαλύπτει.

Έρευνες

Google: Πώς να κερδίσετε περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες

Έρευνα της Google σε συνεργασία με τη Phocuswright σε Αμερικανούς ταξιδιώτες αποκαλύπτει τις προτιμήσεις τους.

Έρευνα

Έρευνα για τις νέες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Δήλωσε συμμετοχή στην έρευνα των σπουδαστών του τομέα τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τις αλλαγές που επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία