Έλληνας Σεφ ο νικητής του European Young Chef 2016

European Young Chef 2016 - Σταμάτιος Μικρομικές

Συντάκτες: 

Πηγή φωτογραφίας: igcat.org/ 


Ο Σταμάτιος Μισομικές από τη Ρόδο αναδείχθηκε ο Ευρωπαίος Νέος Σεφ της χρονιάς (European Young Chef for 2016), από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Τεχνών, Πολιτισμού & Τουρισμού (IGCAT).

Η διάκριση για τον έλληνα chef ήρθε με το πιάτο του "Salas, the joyness of a birth", δημιουργώντας ένα εκρηκτικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών από τις τοπικές κουζίνες του Νοτίου Αιγαίου και με ένα μίγμα 19 διαφορετικών καρυκευμάτων. 

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας των τοπικών προϊόντων  και πολιτισμών.προσελκύοντας τη φετινή χρονιά διαγωνιζόμενους από 10 περιοχές της Ευρώπης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακηρύχθηκε European Region of Gastronomy για το 2019, από τον ίδιο φορέα.