Τουριστικό Αξιοθέατο το Costa Concordia

Σε τουριστικό αξιοθέατο έχει μετατραπεί το ναυάγιο του Κόστα Κονκόρντια (Costa Concordia) καθώς ορδές επισκεπτών κατευθύνονται προς το ιταλικό νησάκι Γκίγκλιο (Giglio) για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη βύθιση του πλοίου.

Τα πλοία που πραγματοποιούν επιβατικές μεταφορές προς το νησί, είναι γεμάτα και πολλοί τουρίστες μένουν εκτός αν δεν έχουν κάνει εγκαίρως κράτηση. Όπως αναφέρει στο eturbonews, Ιταλίδα, η οποία ταξίδεψε από την Τοσκάνη μέχρι το διάσημο,πλέον, νησάκι, “Είμαστε περίεργοι να μάθουμε τι συμβαίνει και να το δούμε από κοντά”.

Την ίδια στιγμή, τουριστικοί πράκτορες και αναλυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί καθώς θεωρούν  αναπόφευκτη μία μικρή ύφεση στον κλάδο της κρουαζιέρας βραχυπρόθεσμα.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μαζικές ακυρώσεις πακέτων κρουαζιέρας. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία franchise για την κρουαζιέρα CruiseOne, οι κρατήσεις αυξήθηκαν την περασμένη Πέμπτη κατά 5,9% σε σχέση με την ίδια χρονική στιγμή πριν από ένα χρόνο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όσοι επιλέγουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών είναι ως επί το πλείστον υψηλής μόρφωσης και αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για σπάνιο ατύχημα.

Πριν το ναυάγιο του Costa Concordia στις 13 Ιανουαρίου 2012, μελέτη του Cruise Market Watch, προέβλεπε ότι τη φετινή χρονιά περίπου 20,3 εκ. επιβάτες θα ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο, σημειώνοντας αύξηση 5,6% σε σχέση με πέρσι.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
1. Costa Concordia: The new disaster tourism site (eng)
2. Αναμένουν συνέπειες στον κλάδο της κρουαζιέρας από το ναυάγιο του Costa Concordia

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.