Ρέτσος: Μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2016 -Πρόκληση ο ΦΠΑΣε σταθερή ανοδική πορεία βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, παρά την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, ωστόσο, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται σε δύσκολη θέση  καθώς έχει ν' αντιμετωπίσει την πρόκληση του αυξημένου ΦΠΑ στη διαμονή, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΞ, κ. Γιάννη Ρέτσου.

Ο κ. Ρέτσος μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετώπισε η ελληνική ξενοδοχία με την εφαρμογή των capital controls, την πολιτική αστάθεια και το μεταναστευτικό. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης σταθερής κυβέρνησης και ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος. 

Ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, έδειξε πόσο ανθεκτικός είναι, ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με τα ξενοδοχεία που εξαιτίας των μεγάλων προσφορών στα πακέτα διαμονής και των κρατήσεων που χάθηκαν για την περίοδο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, είδαν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται.

Αν και ο τουρισμός στη χώρα μας εμφανίζει ιδιαίτερη ζήτηση για την επόμενη χρονιά, τα ξενοδοχεία βρίσκονται αντιμέτωπα με την πρόκληση του αυξημένου ΦΠΑ. Όπως δήλωσε ο κ. Ρέτσος, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο μέρος του ΦΠΑ θα απορροφήσουν και ποιο θα περάσει στο πακέτο διαμονής.

"Το θέμα είναι αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί", τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, επισημαίνοντας τον υπαρκτό κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής ξενοδοχίας καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου είναι υπερδανεισμένες ενώ ελάχιστες είναι οι κερδοφόρες.