Ελληνικό Πρωϊνό: Διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων διαδικτυακά


Συντάκτες: 

Με πάνω από 800 ξενοδόχους να έχουν υιοθετήσει το Ελληνικό πρωϊνό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας ενεργοποιεί διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτό διαδικτυακά με τη χρήση μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο τόσο για την προστασία της φήμης  του προϊόντος όσο και για την ανάδειξή του, ως διακριτού τουριστικού προϊόντος.

Μέσω της παραπάνω εφαρμογής, με απλά βήματα ο κάθε ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος στη χώρα, μπορεί αρχικά να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης του καταλύματος του στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ισχύος του Σήματος, μπορεί να ανανεώνει/ διαμορφώνει το προσφερόμενο «Ελληνικό Πρωινό» της επιχείρησής του, όσο συχνά επιθυμεί, σύμφωνα με τους κανόνες του προγράμματος και τις ανάγκες της επιχείρησής του. 

Η εφαρμογή προσφέρει σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποστήριξης του «Ελληνικού Πρωινού» που παρέχει το κάθε κατάλυμα, όπως αυτόματη δημιουργία Εδεσματολογίου (Μενού), δημιουργία καρτελών παρουσίασης μεμονωμένων εδεσμάτων με σύντομη περιγραφή του εδέσματος (ελληνικά / αγγλικά), κ.ά.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και η συνεπής εφαρμογή του κανονισμού του «Ελληνικού Πρωινού» από τις ενταγμένες επιχειρήσεις,  θα επιβεβαιώνονται  από  επιτόπιο έλεγχο, κάθε διετία.

Διεθνής προβολή για το ελληνικό πρωϊνό και αναβάθμιση site

Ταυτόχρονα ξεκινάει το πρώτο πλάνο προβολής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό το ΞΕΕ προχωρά άμεσα στην ριζική αναβάθμιση του site, με στόχο να γίνει πιο ελκυστικό. Η ανακατασκευή, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέσα στην άνοιξη του 2017. Ακολούθως για το «Ελληνικό Πρωινό» θα πραγματοποιηθούν καμπάνιες στα Social Media σε συνεργασία με τη Marketing Greece. Η πρώτη περίοδος εξωστρέφειας του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» ολοκληρώνεται  με την υλοποίηση εκδηλώσεων παρουσίασής του σε Tour Operators και Τουριστικούς Πράκτορες, καθώς και σε ξένους δημοσιογράφους.