Ανδρέας Ανδρεάδης: Ελπίδα ο τουρισμός για τους Έλληνες

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕΤο 86% των Ελλήνων θεωρούν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι τομείς αδυνατούν να δημιουργήσουν αισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης στους Έλληνεςδήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στην ομιλία του στην Κλειστή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, αναφερόμενος σε έρευνα της MRB.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ανδρεάδης ανέφερε στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε ο ΣΕΤΕ με την MRΒ και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με την οποία ο τουρισμός στο ευρύ κοινό αντιπροσωπεύει την ελπίδα για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι η ελπίδα της χώρας, ενώ το 73% ότι  ο τουρισμός συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή.

Όσον αφορά στον ΣΕΤΕ, το 91% θεωρεί ότι ο Σύνδεσμος πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι κατέχουμε την απαραίτητη εμπειρία και την στρατηγική για τον σκοπό αυτό."

Ο κ. Ανδρεάδης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του και αναφέρθηκε στα καίρια ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό και συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις, όπως η υπερφορολόγηση και τα "βαρίδια" της γραφειοκρατίας, της πολιτικής αστάθειας, των υποδομών και της φορολογίας.